Exkluzivita skončila, aplikace Apple Music je po televizorech Samsung dostupná i pro LG

18. listopad 2021

Skončilo roční exkluzivní okno, v průběhu kterého byla aplikace Apple Music dostupná v chytrých televizorech pouze pro značku Samsung. Nově si ji mohou stáhnout i majitelé konkurenční LG. Delší dobu je již služba Apple Music k dispozici i na mobilních telefonech.

Aplikace by se měla v tzv. Content Store zobrazit majitelům LG televizorů na první pozici mezi novinkami. Stáhnout si ji mohou všichni zájemci, jejichž zobrazovač je minimálně z roku 2018 a mladší, podporuje tedy verzi WebOS 4.0 a vyšší. Apple Music se v LG televizorech objevuje přibližně ve stejnou dobu, kdy jihokorejský výrobce spolu s americkou firmou propagují (také v Česku) tříměsíčním bezplatným promem online videotéku Apple TV+.

Konkurence streamovacích nabídek na poli chytrých televizorů, tedy zobrazovačů připojených k internetu, je obrovská. Nejde přitom pouze o videoplatformy, jako je Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video nebo právě Apple TV+, ale také audio služby, jako je Spotify, Tidal, Deezer a další. Jejich provozovatelé se snaží odlišit například tím, že nabízejí za zvýhodněných podmínek tzv. bezztrátové audio, speciální playlisty a další bonusy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související