Exkluzivně: Kanály a výkony se kterými bude vysílat DVB-T2 v Sasku

3. duben 2017

V tabulce jsou zanesené i vysílače, které budou svým signálem zasahovat přímo na území Čech. Jedná se konkrétně o Löbau – Schafberg, Dresden – Wachwitz a Chemnitz – Geyer.

Zatímco České Radiokomunikace ještě nechají veřejnost do druhé poloviny dubna čekat v souvislosti s technickými parametry jejího přechodového DVB-T2 multiplexu, německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF žádné tajnosti v tomto směru nedělají. Technické parametry saských digitálních sítí multiplex 1, multiplex 2 a ZDF získal exkluzivně přímo od těchto institucí web Digitální rádio.

V tabulce jsou zanesené vysílače, které budou svým signálem zasahovat přímo na území Čech. Jedná se konkrétně o Löbau – Schafberg, Dresden – Wachwitz a Chemnitz – Geyer. Redakce Digitálního rádia úspěšně praktikuje příjem digitální televize (DVB-T) z prvního stanoviště na území Prahy. V tuto chvíli bohužel není možné říci, na kterých kanálech budou vysílat jednotlivé multiplexy u nás. České Radiokomunikace ani Česká televize zatím technické parametry svých digitálních sítí nezveřejnily. V tuto chvíli nejsou známy tyto hodnoty ani pro společnost Digital Broadcasting.

Za překlad textů a komunikaci s ARD v němčině děkuje web Digitální rádio svému spolupracovníkovi Pavlu Bártovi.

DVB-T2, Sasko - technické parametry
autor: lukpo
Spustit audio