Fanoušci bollywoodské produkce přijdou o nekódovanou stanici Zee One šířenou na satelitu Astra

21. květen 2020

Důvodem k odchodu z německého trhu je pandemie koronaviru a její dopad na reklamní trh. Stanici bylo možné naladit z družice od poloviny roku 2016 a v České republice i na Slovensku byl jejím příjem zcela bezproblémový.

Filmový kanál Zee One, který přinášel ve svém vysílání bollywoodskou produkci, ukončí se závěrem tohoto měsíce své vysílání. Ve středu o tom informoval portál DWDL.de, kterému odchod z německého trhu potvrdil přímo provozovatel programu, společnost Zee Entertainment. Stanice byla k dispozici na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, v nekódovaném režimu a její příjem na území České republiky a Slovenska tak byl zcela bezproblémový i s parabolami menších rozměrů.

Zee One vysílala na satelitu Astra od poloviny roku 2016, německý trh tak opouští po čtyřech letech. Mukund Cairae, provozní ředitel Zee Entertainment, konstatoval, že odchod programu z německého trhu má za vinu pandemie koronaviru a dopady na reklamní trh. „Zee One čelila extrémně obtížným podmínkám. Všechna opatření v souvislosti s pokračováním projektu byla přezkoumána, ale bohužel jsme neměli na výběr a z německého trhu se musíme stáhnout,“ uvedla Cairae.

autor: lukpo
Spustit audio

Související