Fotbalová asociace FIFA spustila vlastní bezplatnou streamingovou službu

14. duben 2022

V úterý 12. dubna spustila mezinárodní fotbalová asociace FIFA vlastní streamingovou službu s názvem FIFA+. Cílem služby je sportovním fanouškům zprostředkovat přímé přenosy domácích ligových her z celého světa, statistiky zápasů, největší archiv mezinárodního fotbalu, prémiový originální obsah a mnoho dalšího.

Čtěte také

V letošním roce bude na FIFA+ streamováno přes 29 tisíc mužských a více než 11 tisíc ženských zápasů, což bude celkem přes 40 tisíc přenosů. Služba bude od počátku k dispozici prostřednictvím webu a mobilních zařízení, postupně se mají přidat například i chytré televizory. Služba bude k dispozici v pěti jazycích (angličtina, francouzština, němčina, portugalština a španělština), dalších šest bude následovat ještě v červnu letošního roku.

FIFA+ nabízí živé přenosy z předních evropských lig po dosud neobsluhované soutěže z celého světa v mužském, ženském a mládežnickém fotbalu. Od spuštění bude na FIFA+ měsíčně živě přenášeno 1 400 zápasů a jejich počet postupně poroste. Služba přinese i vlastní tituly FIFA+ Originals, kde se objeví mimo jiné hvězdy jako Ronaldino, Dani Alves, Ronaldo Nazário, Romelu Lukaku, Lucy Bronze nebo Carli Lloyd.

„FIFA+ představuje další krok v naší vizi učinit fotbal skutečně globálním a inkluzivním a podporuje hlavní poslání FIFA rozšiřovat a rozvíjet fotbal po celém světě,“ uvedl při této příležitosti prezident FIFA Gianni Infantino a dále mimo jiné doplnil: „Tento projekt představuje kulturní posun ve způsobu, jakým se různé typy fotbalových fanoušků chtějí spojit a prozkoumat globální hru. Vedle aplikace FIFA+ funguje například i služba UEFA.

autor: lukpo
Spustit audio

Související