Fotbalový šampionát z Kataru bude kromě České televize vysílat i TV Nova, řadu turnajů exkluzivně

29. srpen 2022

Celkem 18 utkání nabídnou exkluzivně neplacené stanice mediální skupiny Nova z letošního fotbalového šampionátu v Kataru. Nova o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Dalších 14 zápasů Nova odvysílá společně s Českou televizí. Šampionát se koná na osmi stadionech v Dauhá a okolí a začíná 21. listopadu – vyvrcholení v podobě finále poběží 18. prosince.

„Naším cílem je neustále rozšiřovat naši už tak velmi bohatou sportovní nabídku, a to se získáním práv na mistrovství světa ve fotbale maximálně povedlo. K Lize mistrů UEFA teď přidáváme další prémiový produkt s globálním přesahem,“ uvedla při této příležitosti generální ředitelka Skupiny Nova Klára Brachtlová. V rozhlasové podobě přinese široké pokrytí fotbalového šampionátu svým posluchačům digitální stanice Radiožurnál Sport.

V turnaji se představí 32 účastnických zemí, které budou rozděleny do osmi skupin po čtyřech. Z každé skupiny postoupí do vyřazovací části dva týmy. Naposledy se hrálo MS před čtyřmi lety v Rusku a zvítězila Francie. Česká reprezentace se letos na turnaj neprobojovala, poslední její účast se datuje do roku 2006. Nejvíce se tematicky mistrovství světa ve fotbale hodí kromě Novy na stanici Nova Action, která cílí primárně právě na muže.

Ceny vysílacích práv se v poslední dekádě enormně zvýšily a dále rostou. Zejména na zahraničním trhu, kde tento vývoj nyní ještě zrychlují inflační vlivy,“ konstatoval generální ředitel České televize Petr Dvořák a doplnil: „Nezbývá nám proto nic jiného, než částečně omezit finančně náročnou výrobu přenosů i samotné vlastnictví práv. V případě mistrovství v Kataru nám podmínky umožnily nabídnout část práv formou sublicence.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související