Francouzský regulátor CSA vyhlásil výběrové řízení na obsazení DAB+ kapacit v patnácti regionech

9. září 2019

Stávající výzva se týká oblastí Amiens, Angers, Brest, Caen, Clermont-Ferrand, Limoges, Le Mans, Metz, Montpellier, Nancy, Nîmes, Perpignan, Reims, Rennes a Troyes.

Francouzský regulátor CSA postupnými kroky realizuje plán na plné pokrytí země signálem digitálního rádia do konce roku 2021. Jak upozornil portál La Lettre.Pro, bylo vyhlášeno výběrové řízení na obsazení kapacit v dalších patnácti regionech. Zájemci se mohou hlásit CSA do 6. listopadu. Francie má velmi dobře našlápnuto k úspěšné adaptaci digitálního rozhlasu. Pro technologii už se rozhodli všichni komerční hráči i veřejnoprávní médium France Radio.

Stávající výzva se týká oblastí Amiens, Angers, Brest, Caen, Clermont-Ferrand, Limoges, Le Mans, Metz, Montpellier, Nancy, Nîmes, Perpignan, Reims, Rennes a Troyes. Mapa, kterou zveřejnil web La Lettre.Pro ve stejném textu názorně ukazuje, jak se digitální rozhlasové vysílání daří ve Francii v jednotlivých regionech nasazovat. Nabídka stanic šířených na platformě DAB+ bude opravdu bohatá, protože kromě dvou národních multiplexů zde bude k dispozici i řada místních sítí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související