Francouzský regulátor plánuje další rozvoj digitálního rádia v letech 2020 až 2023

16. říjen 2019

Za tímto účelem už CSA nyní zahájil veřejné konzultace, do nichž se mohou přihlásit další zájemci o technologii DAB+. V plánu je pokrytí dalších 40 oblastí.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ čeká ve Francii další rozvoj. Informuje o tom portál Stratégies. V současné době je naplánován rozvoj digitálního rozhlasu do příštího roku, tedy 2020. Francouzský regulátor CSA už nicméně zvažuje další kroky, které učiní v letech 2020 až 2023. Za tímto účelem už CSA nyní zahájil veřejné konzultace, do nichž se mohou přihlásit další zájemci o technologii DAB+. V plánu je pokrytí dalších 40 oblastí.

Francie má velmi dobře nakročeno k tomu, aby se zde digitální rozhlasové vysílání úspěšně etablovalo. Země sice nemá prozatím stanovený termín, kdy by se případně měla vypnout analogová distribuce v pásmu VKV, DAB+ se nicméně rozhodli podpořit již všichni klíčoví hráči na trhu včetně velkých privátních stanic a veřejnoprávní instituce Radio France. Podle statistik WorldDAB se do konce loňského roku prodaly v zemí dva miliony DAB přijímačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související