Galakoncert k 90 letům Českého rozhlasu Ostrava: Marie Rottrová rozezpívá Gong

25. květen 2019

Český rozhlas Ostrava letos slaví devadesát let od počátku vysílání. Při této příležitosti pořádá galakoncert, jehož hlavní hvězdou bude Marie Rottrová. Vstupenky na galakoncert, který se bude konat 31. října v Multifunkční aule Gong, jsou právě v prodeji.

Marie Rottrová coby ostravská rodačka ve Studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava natočila několik legendárních hitů spolu s kapelou Flamingo. Proto se spolu s ní na galakoncertu objeví také známí hudebníci Petr Němec, Jaromír Löffler a někteří další bývali členové kapely.

„Celá první polovina galakoncertu bude patřit Marii Rottrové, která se představí s aktuálním programem Lady Soul. Druhá část večera je koncipována jako pocta legendární skupině Flamingo/Plameňáci,“ říká k programu galavečera Jan Horák, dramaturg, scénárista a režisér koncertu.

Kromě zážitku z pěveckého vystoupení Marie Rottrové a některých členů kapely Flamingo připravujeme také projekce týkající se hudební historie účinkujících i Českého rozhlasu Ostrava. „Součástí show budou speciální retro projekce a diváci se mohou těšit na několik překvapení, která se, doufám, podaří utajit až do poslední chvíle,“ dodává Jan Horák.

Vstupenky na Galakoncert jsou právě v prodeji. Můžete je zakoupit už od 490 Kč v ostravských informačních centrech Svinov, Karolina a Elektra nebo také online na www.dolnivitkovice.cz.

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.