Galaxie sport se svou žalobou uspěla

13. září 2006

Minulý týden uznal městský soud v Praze argumenty společnosti CET 21, které provozovatel TV Nova ve své žalobě proti rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o neudělení licencí. Dnes se soud zabýval další žalobou - a opět stála RRTV na straně poražených. Druhým neúspěšným uchazečem o licenci, který soud vyhrál, je společnost Galaxie sport.

Společnost Galaxie sport se o licenci ucházela se svým sportovním programem Sport 2. RRTV licenci ale neudělila s tím, že v první fázi digitalizace nechce dát prostor placeným televizím či sportovním programům. Společnost Galaxie sport si to ale nenechala líbit a rozhodnutí rady napadla. Soud se při rozhodování zabýval námitkami Galaxie sport, které měly přiléhavě hodnotit nedostatky rozhodnutí rady. "Její rozhodnutí je naprosto nedostatečné a pro nedostatek důvodů nepřezkoumatelné," uvedl městský soud.

V pořadí již druhá žaloba na výsledky licenčního řízení, které proběhlo letos na jaře, byla úspěšná. Minulý týden se z výsledku soudního jednání mohla radovat společnost CET 21, které se nelíbilo, že rada v průběhu licenčního řízení měnila pravidla a udělení licencí navíc nesrozumitelně zdůvodnila. Soud tak zrušil platnost nově udělených digitálních licencí, verdikt však ještě nenabyl právní moci. Žaloba Galaxie sport ale nebyla poslední, dalšími neúspěšnými žadateli, kteří s výsledkem nebyli spokojeni a podali žalobu, jsou společnosti Step PR, Minority a Prima.

autor: Kateřina Kučerová
Spustit audio