Görlitz jako „saský Hollywood“, město propaguje samo sebe v celoplošném DAB+

15. listopad 2021

Görlitz, saské město kousek od hranic s Českou republikou, chce přilákat na své území turisty z celého Německa. Zkouší proto unikátní reklamní mix, který mu nabízí stanice dostupné v tamním prvním i druhém celoplošném DAB+ multiplexu.

Emotivní spoty a další audio formáty, které podpoří saské město Görlitz, jsou ke slyšení na digitálních rozhlasových stanicích Femotion Radio, Sportradio Deutschland a dpd Drivers Radio. A proč právě Görlitz? Saské město se stalo oblíbeným místem pro natáčení (nejen) hollywoodských snímků, bývá proto často označován jako „Görliwood“, paralelu k Hollywoodu. Jedním z nejznámějších, zde pořízených snímků je Grand Hotel Budapešť.

V součtu mohou všechny tři rozhlasové stanice oslovit teoreticky až 67 milionů obyvatel Německa. Právě takový je zásah obou dvou celoplošných sítí, multiplexů DR Deutschland a Antenne Deutschland. Görtlitz si od reklamní kampaně slibuje, že přiláká nové návštěvníky nebo lidi, kteří již město jednou navštívili. Další informace mohou najít zájemci na webových stránkách http://goerlitzerwerden.de/. Přímo v Görlitzu má svůj DAB+ vysílač veřejnoprávní MDR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související