HBO zveřejnilo video s falešným prezidentem Zemanem, prémiový kanál bojuje proti dezinformacím

14. listopad 2019

Hlavu státu, jakožto nejvyššího politického představitele republiky, využila agentura Symbia jen pro demonstraci technických možností manipulace s informacemi.

Společnost HBO Europe zveřejnila na svém YouTube kanálu video s animací prezidenta Miloše Zemana, jehož cílem je upozornit diváka na rapidní vývoj a možnosti, které umožňují současné technologie. Divák má tak stále větší problém rozeznat pravdu od lži. Video, jehož autorem je známý internetový umělec vystupující pod nickem Ctrl Shift Face, je součástí kampaně k novému seriálu Bez vědomí, jehož první díl uvede HBO v neděli 17. listopadu. Hlas propůjčil českému prezidentovi imitátor Petr Jablonský.

„Hlavní pro nás bylo, abychom nevytvořili politicky angažovaný projev. Hlavu státu, jakožto nejvyššího politického představitele republiky, jsme tak využili jen pro demonstraci technických možností manipulace s informacemi,” uvedla Michaela Pechanová z agentury Symbia. Produkčně projekt zaštítil Symbiograf. Prezident Miloš Zeman ve videu mimo jiné sděluje, že je třeba chránit novináře, na jeho konci se pak promění v herce Jana Vlasáka, který již projev dokončí vlastním hlasem. Seriál bude k dispozici i ve videotéce HBO GO.

autor: lukpo

Související