Heart 80s: nová digitální stanice v Británii zaznamenala raketový růst

4. srpen 2017

Nejpopulárnější stanicí, která se výhradně spoléhá na digitální distribuci, je veřejnoprávní BBC 6 Music. Následuje ji BBC Radio 4 Extra.

Rozhlasová stanice Heart 80s se podle aktuálního průzkumu britské poslechovosti Rajar stala jedním z nejpopulárnějších digitálních okruhů. Heart 80s se objevila jako nováček na čtvrté pozici mezi komerčními vysílateli. Týdně si její program naladí 852 tisíc lidí. Ještě úspěšnější je mezi privátními hráči Absolute 80s, které eviduje 1.51 milionu posluchačů. V žebříčku už tento program figuruje delší dobu.

Nejpopulárnější stanicí, která se výhradně spoléhá na digitální distribuci, je veřejnoprávní BBC 6 Music. Týdně ji ladí více než 2.2 milionu posluchačů. Úspěšným digitálním projektem BBC je také stanice Radio 4 Extra – 2.09 milionu posluchačů. Na špici popularity mezi privátními vysílateli se drží Kisstory – 1.73 milionu posluchačů týdně. Ford Ennals, šéf Digital Radio UK konstatoval, že nástup digitálního rozhlasu je nezastavitelný a aktuálně znamená téměř 50 % populace. Tuto distribuci označil za motor pro růst britského rádia.

autor: lukpo
Spustit audio