Herec Jan Hájek získal rozhlasovou Cenu Thálie za hlavní roli v dramatizaci novely Jacka Kerouaca Big Sur

17. říjen 2023, aktualizováno

V Olomouci v pondělí odstartovala mezinárodní soutěžní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas. Během slavnostního zahájení festivalu získal Jan Hájek prestižní rozhlasovou Cenu Thálie za hlavní roli Jacka ve hře Jack Kerouac: Big Sur.

Čtěte také

Rozhlasové nastudování autobiografické novely Jacka Kerouaca nabízí temný pohled do duše slavného spisovatele procházejícího existenciální a tvůrčí krizí. Jan Hájek ztvárnil ve hře Jack Kerouac: Big Sur hlavní roli velmi působivě a autenticky. Rozhlasová adaptace byla poprvé uvedena na stanici Český rozhlas Vltava u příležitosti 100. výročí narození Jacka Kerouaca.

Poslechněte si archivní rozhovor s Janem Hájkem v Blízkých setkáních. Moderátorka Tereza Kostková se herce ptala například na to, jestli se svojí maminkou někdy mluvil o vlastním porodu. V otevřeném rozhovoru herec prozradil nejen to, ale mluvil i o svém vztahu k sestře-dvojčeti nebo ke svému kocourovi, o vlastním syndromu vyhoření a jak ho překonal, o tom, proč mu přišla nepatřičná role Sherlocka Holmese anebo proč si Vánoce nedokáže představit bez maminky.

autoři: Tereza Kostková , rota
Spustit audio

Související