Hitradio RT1 Südschwaben s licencí pro DAB+ až do roku 2029

22. srpen 2019

Mediální regulátor BLM konstatoval, že stanice si získala v regionu popularitu a není tudíž důvod ve vysílání dále nepokračovat. Provozovatel podle něho významně přispívá k dobrému mediálnímu obrazu Jižního Švábska.

Bavorská rozhlasová stanice Hitradio RT1 Südschwaben může vysílat v digitální síti Allgäu až do 30. září 2029. O prodloužení licence rozhodl tamní mediální regulátor BLM. Důvodem k prodloužení licence je podle něho profesionální, zábavní program, který dobře slouží k propagaci regionu a zároveň vytváří jeho pozitivní image. V multiplexu DAB+ Allgäu se stanice identifikuje pod označením RT1 Memmingen.

Mediální regulátor BLM konstatoval, že stanice si získala v regionu popularitu a není tudíž důvod ve vysílání dále nepokračovat. Aktuálně tento program poslouchá přibližně každý sedmý obyvatel Jižního Švábska (Südschwaben). Všechna dosavadní povolení pro multiplex fungující na kanálu 8B nabyla platnosti v červenci 2016 a jsou opět na období deseti let. Žádní další zájemci o volnou kapacitu se neobjevili, nebylo tedy nutné výběrové řízení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související