Hra o trůny skončila, kult seriálu ale bude pokračovat i v dalších letech

20. květen 2019

Placená televize HBO odvysílá dvouhodinový dokument ze zákulisí natáčení závěrečné řady a v příštích letech se má na obrazovku dostat minimálně jeden seriál, který dějově Hru o trůny přeskočí.

Placená televize HBO odvysílala dnes ve tři hodiny ráno ve světové premiéře závěrečnou část svého dnes již kultovního fantasy seriálu Hra o trůny. S jejím světem se ale diváci ani v následujících letech loučit nemusí. Začátkem letošního roku již byly zveřejněny informace o tom, že se chystá takzvaný prequel, který tedy bude seriál dějově předcházet a bude zasazen hluboko před válku pěti králů a doposud známé dějové zvraty. Fanoušci si ale budou muset na nové hrdiny počkat po roce 2020, jak tento týden připomněl například britský The Telegraph. 

Prozatím bezejmenný titul oznámil obsazení herečky Naomi Watts, která je dvojnásobnou držitelkou nominace na Oscara. Diváci ji znají například z rolí ve filmech Mulholland Drive, King Kong, 21 gramů nebo nového zpracování kultovního seriálu Twin Peaks. V rámci seriálu se spekuluje mimo jiné o tom, že bychom mohli být svědky zrodu bílých chodců, jejichž osud byl zpečetěn právě v osmé řadě Hry o trůny. Dalšími obsazeným herci jsou devětadvacetiletý Josh Whitehouse (seriál Poldark) a Miranda Richardson známá ze ságy o Harry Potterovi.

Poslední díl seriálu byl odvysílán právě dnes, ale definitivně se s ním budou moci diváci rozloučit až za týden. V pondělí 27. května se na obrazovku HBO a do videotéky HBO GO dostane dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka. Britská filmařka Jeanie Finlayová při jeho přípravě po dobu jednoho roku sledovala natáčení samotného vyvrcholení seriálu. Zájemci se budou moci díky dokumentu podívat tvůrcům doslova pod ruce, navštíví ateliéry i exteriéry a odhaleny budou i některé spoilery, díky nimž se divák dozví důležité souvislosti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související