Hradec Králové hostí spolu s krajem setkání podnikatelů v turismu s názvem Czechia Travel Trade Day

26. duben 2024 08:42

V Hradci Králové začíná dnes akce s názvem Czechia Travel Trade Day. Na setkání nejen podnikatelů v oblasti cestovního ruchu, které se v různých regionech Česka koná už od roku 2016, opět přijedou i desítky účastníků ze zahraničí. Detaily zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

Čtěte také

Jaký má akce pro náš region význam?
Velký. Shodli se na tom hejtman Martin Červíček z ODS i primátorka Pavlína Springerová z HDK. Ta význam akce popsala. „Do Hradce Králové a do celého regionu zavítají desítky a desítky lidí, kteří se pohybují v cestovním ruchu. A my chceme, aby do Hradce přijíždělo víc a víc turistů. Aby náš kraj i město byly čím dál víc navštěvované. Chceme ukázat, co je tady u nás krásného. Myslím si, že máme co nabídnout.“

A jak vlastně vypadá program akce?
Tím nejdůležitějším jsou workshopy a setkání zástupců cestovních kanceláří a agentur a podnikatelů v turismu obecně, ať už mezi sebou nebo třeba s představiteli měst nebo Královéhradeckého kraje. Bude se diskutovat a budou se vyměňovat zkušenosti.

Na akci budou i desítky zahraničních novinářů, kteří si mimo jiné budou moci s průvodcem prohlédnout město Hradec Králové nebo některé památky v kraji, aby o nich mohli potom napsat a informovat.

Čtěte také

To vše má za cíl přivést nejen do Královéhradeckého kraje, ale vlastně do celé České republiky další turisty.

Jaká konkrétní místa chce třeba představit hejtmanství?
Na to jsme se zeptali hejtmana Martina Červíčka z ODS. „Budeme hledat cestu, jak možná marketingově i jiným způsobem upozornit na to, že tady není jen Sněžka nebo Zoologická zahrada ve Dvoře Králové či Kuks, popřípadě Adršpach. Ale jsou i jiná krásná místa. Takových oblastí je zde víc, například Broumovsko, Teplicko, ale i Český ráj či Hradecko a různé další miniregiony. To bych byl rád, abychom otestovali v konfrontaci s lidmi, kteří cestovní ruch dělají a profesionálně se mu věnují.

Akce s názvem Czechia Travel Trade Day trvá až do 30. dubna a my vás o případných konkrétních výsledcích a výstupech budeme ve vysílání informovat.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související