Hudební ceny Grammy letos poprvé i pro diváky pozemního vysílání na ČT art HD

7. únor 2019

Hudební fanoušci se mohou těšit na řadu současných hvězd, jakými jsou mimo jiné Cardi B, Janelle Monáe, H.E.R., Miley Cyrus. Česká televize přinese slavnostní večer tradičně v přímém přenosu.

Diváci s bezplatným příjmem televizního vysílání budou moci letos historicky poprvé sledovat přímý přenos udělování prestižních hudebních cen Grammy na kanálu ČT art HD. Stanice je součástí Přechodové sítě 11, která ve standardu DVB-T2 obsahuje všechny programy České televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Díky dostatečné datové kapacitě může nabídnout ČT přenos nejen v kvalitě 1080p50, ale například také s prostorovým zvukem. Moderátorkou večera bude zpěvačka Alicia Keys, tlumočení do češtiny obstará tradičně Dana Hábová a komentář publicista Jan Dědek. Slavnostní akce začíná v pondělí ve dvě hodiny ráno. 

Aktuální ročník udílení cen se po roce vrací z New Yorku na pódium ve Staples Center v Los Angeles. Novinkou letošního roku je rozšíření nominací v hlavních kategoriích z pěti na osm. Nejvíce gramofonků – osm - letos může získat raper Kendrick Lamar. Jen o jednu nominaci méně má Drake, ale mezi dalšími nominovanými jsou mimo jiné Lady Gaga a Bradley Cooper s písní Shallow z filmu Zrodila se hvězda, hudební skupina Alice in Chains, ale také jména jako Tony Bennett, Diana Krall, Seal, Barbra Streisand a mnozí další. Jeviště bude patřit zejména vítězům, ale diváci se mohou těšit na mnohá hudební vystoupení, o která se postarají například Cardi B, Janelle Monáe, H.E.R., Miley Cyrus. Záznam poběží v pátek 22. února opět na ČT art.

autor: lukpo
Spustit audio

Související