Hudební služba SoundCloud spustila v Austrálii vlastní digitální rádio

30. září 2020

SoundCloud sám sebe prezentuje coby největší světovou hudební a zvukovou platformu, která umožňuje uživatelům objevovat a využívat prostor poskytnutý komunitám a tvůrcům po celé planetě.

Hudební služba SoundCloud má od 25. srpna v australském éteru vlastní rozhlasovou stanici. SoundCloud Radio podporuje rozvoj digitálního vysílání DAB+ a v analogovém éteru ho tak není možné naladit. Kromě DAB+ je stanice přítomná také prostřednictvím tamní mobilní aplikace RadioApp. Vysílání SoundCloud Radio je zaměřené výhradně na nové hudební objevy, které by jinak v programu ostatních stanic dostávali prostor jen velmi obtížně.

SoundCloud sám sebe prezentuje na webu coby největší světovou hudební a zvukovou platformu, která umožňuje uživatelům objevovat a využívat prostor poskytnutý komunitám a tvůrcům po celé planetě. Služba je v provozu od roku 2008 a od té doby se proslavila zejména svým jedinečným obsahem a funkcemi, které umožňují sdílení na webech i sociálních sítích, a přímým spojení s umělci. Díky službě SoundCloud mají uživatelé k dispozici také přehled o statistikách svého účtu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související