Hudební televize Óčko zpřístupnila svůj archiv přes červené tlačítko HbbTV

12. říjen 2020

Diváci mohou využít technickou novinku pouze u hlavního, „červeného“ Óčka. Vysílání je k dispozici ve standardním rozlišení a v pořadu se není možné pohybovat dopředu nebo zpět. Cílem mediální skupiny je zvýšit touto formou počet diváků, kteří sledují pořady opožděně.

Hudební televize Óčko nabízí nově na platformě HbbTV svůj videoarchiv. Uživatel musí mít pro využití služby televizor nebo set-top box s podporou této technologie, která je též známá jako virtuální červené tlačítko. Přijímač je pochopitelně nutné mít připojený k internetu. Novou aplikaci najdou diváci stanice pod označením „Óčko archiv“. Po zvolení konkrétního pořadu dochází technicky k návratu v čase, proto zde ještě dochází k přesahu předchozího, případně následujícího pořadu. Služba je k dispozici v DVB-T2, na satelitu i v kabelové TV.

Vzhledem k tomu, že Óčko postavilo svůj obchodní model na tom, že nižší obrazovou kvalitu získá divák zdarma v pozemním vysílání, i přes HbbTV je stream stanice k dispozici pouze ve standardním rozlišení. V placených službách jsou všechny programy pod hlavičkou Óčko dostupné již od začátku loňského roku ve vysokém rozlišení. Óčko v současné době slaví osmnácté narozeniny a kromě stejnojmenné stanice patří do jeho portfolia i Óčko Star s největšími hity, metropolitní Óčko Expres a Óčko Black cílené zejména na hip hop a R’n'B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související