Hybridní vysílání televize Prima se rozšířilo po DVB-T a kabelu i na satelit

27. červenec 2016

Technologie HbbTV je v současné době dostupná u kanálů Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max. FTV Prima není provozovatelem stanice Prima Comedy Central.

Hybridní vysílání skrývající se pod zkratkou HbbTV, které nabízí svým divákům televize Prima, už je dostupné prostřednictvím všech platforem, jež mohou tuto technologii nabídnout, tedy kromě DVB-T a sítí kabelových operátorů i na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Šíření v IPTV bohužel možné není, protože HbbTV funguje pouze v rámci prostředí DVB. IP operátoři proto tuto nevýhodu řeší vlastními televizními archivy a případně dalšími doplňkovými službami.

Technologie HbbTV je v současné době dostupná u kanálů Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max. Vzhledem k tomu, že provozovatelem programu Prima Comedy Central není společnost FTV Prima, ale Viacom, příznak u této stanice není aktivován. Funkce HbbTV nabízí majitelům televizorů a set-top-boxů připojených k internetu přístup do video archivu Prima Play a k elektronickému programovému průvodci. „Jsme rádi, že nově můžeme zákazníkům Skylinku nabídnout také videoarchiv Prima Play, který mohou sledovat na HbbTV,“ uvedl pro web Digitální rádio Daniel Grunt, ředitel nových médií FTV Prima.

autor: lukpo
Spustit audio