Internetová služba SledováníTV zařadila Nature TV, český kanál pro milovníky přírody ve 4K rozlišení

2. listopad 2022

Součástí internetové platformy SledováníTV je od listopadu český projekt Nature TV. Za původně čistě online projektem stojí Záchranná stanice Lipec, cílem je divákům představit krásy české i evropské přírody. Projekt lze chápat jako určitou náhradu za taktéž český projekt Hunter TV, který před několika měsíci ukončil vysílání.

Čtěte také

„Snažíme se v největší míře natáčet zvířata divoká, ale občas nám pomáhají i zvířata ochočená,“ uvádí na svém webu provozovatel internetové televize a dodává: „V rámci projektu Nature TV vznikla skupina filmařů a milovníků přírody pod jedním záměrem: dokumentovat PŘÍRODU KOLEM NÁS.“ Právě odtud vzniklo i motto televize, které je trvale umístěné pod jeho logem. Stanici nabízí operátor SledováníTV ve formátu UHD.

Nová stanice, která funguje jako internetový projekt od roku 2019, je v tuto chvíli k dispozici prozatím bez možnosti zpětného zhlédnutí a k dispozici není ani elektronický programový průvodce (EPG). Divák se bohužel nemá šanci dozvědět, co bude stanice vysílat. Stanice je umístěna na předvolbě 175. Další novinkou operátora SledováníTV je překlopení slovenské dětské televize Rik TV z HD rozlišení do formátu Full HD, tedy poměru 1920x1080.

autor: lukpo
Spustit audio

Související