Internetové Rádio Ostravan začalo vysílat, hraje výhradně moravskoslezské interprety

23. září 2020

Skladbou Proti proudu od skupiny Behind the Door zahájilo v neděli úderem 20. hodiny vysílání nové internetové Rádio Ostravan. Bude hrát hudbu všech žánrů, bude ale vysílat výhradně hudbu autorů a interpretů, kteří žijí v Moravskoslezském kraji, nebo odtud pocházejí a strávili tam aspoň část tvůrčího života.

Rádio Ostravan je podle svých zakladatelů první české rádio, které bude hrát výhradně hudbu jednoho regionu a nebude se vyhýbat žádnému žánru. Za vznikem rádia stojí internetový portál ostravan.cz, který se už sedm let zabývá kulturním děním v kraji.

"Hlavním motivem pro založení vlastního rádia je skutečnost, že žádná jiná stanice hudbu vznikající v tomto regionu nehraje v takové šíři, jak by si zasloužila," řekl za tým stanice Aleš Honus ze Spolku pro kulturní deník Ostravan.cz. Rádio si podle něj neklade za cíl vysokou poslechovost za každou cenu.

"Rádio Ostravan zde bude zejména pro lidi, kteří hudbu sledují více do hloubky, kteří jsou otevření vůči žánrům, kterým jinak neholdují, a kteří si rádi rozšíří hudební obzory," uvedl Honus. Rádio podle něj nemá ambice konkurovat mainstreamovým stanicím, protože bude hrát z větší části hudbu, které se komerční rádia vyhýbají.

Vysílání bude rozděleno do hudebních bloků. Například ranní vysílání bude začínat folklorem. Vysílání si lze naladit na webu www.radioostravan.cz. K dispozici bude i aplikace pro mobilní telefony.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související