Internetové SeeJay Radio hledá záchranu na portálu Hithit, potřebuje vybrat statisíce

3. červen 2021

Česká internetová rozhlasová stanice SeeJay Radio, která v uplynulých letech působila přerušovaně také v tuzemských DAB+ multiplexech, hledá záchranu u svých fanoušků. Po jedenácti letech existence jí hrozí zánik.

„SeeJay Radio se více než jedenáct let zaměřuje na milovníky taneční hudby. (…) Byl bych nerad, kdyby celý tento projekt skončil,“ promlouvá mimo jiné ve videu k fanouškům DJ Jean Luc, který stojí za zvukovou podobou stanice včetně samotných jinglů. Jako hranici pro svou záchranu si tým stanice na portálu Hithit stanovil částku 400 tisíc korun. Posluchačům pak jako vděčnost nabízí různé odměny včetně vstupů na VIP akce, kurzy moderování apod.

Stanice byla v minulosti jedním z prvních komerčních rádií, které se rozhodlo podpořit rozvoj digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v Česku. SeeJay Radio se střídavě objevovalo na této pozemní platformě, ale vysílání nakonec ukončilo. Kolik stanici v reálu poslouchá lidí, je otázkou. Na sociální síti Facebook má přes 200 tisíc fanoušků, ale na její příspěvek věnovaný její záchraně, reagovalo pouze sedm lidí. V datech Radioprojektu se neobjevovala.

Do rozhlasové rodiny podnikatele Svatopluka Janíka patřila v minulosti také stanice Tip Rádio. Program již delší dobu nevysílá a jeho web je aktuálně v rekonstrukci. Tip Rádio mělo být programem zaměřeným na humor a dobrou náladu. Jednou z jeho tehdejších tváří byl při svém rozjezdu také bavič Vladimír Hron. Ke změnám dochází i v klasickém analogovém éteru. Koncem května bylo ukončeno vysílání rozhlasových stanic Rádio Rubi a Rádio Zlín.

autor: lukpo
Spustit audio

Související