IPTV platforma 4NET.TV prochází v těchto týdnech výraznou proměnou

16. srpen 2016

Funkce vyhledávání, která přibyla do mobilních aplikací, se nově objeví i v připravované verzi pro set-top-boxy, která má své základy ve formátu HTML5.

IPTV platforma 4NET.TV, za níž stojí stejnojmenná pardubická společnost, prochází v těchto týdnech výraznou proměnou. Web Digitální rádio už na některé změny upozornil, když informoval o novinkách v rámci mobilní aplikace. Pro zákazníky velkých hráčů, jako je například O2TV, může být 4NET.TV neznámým pojmem, naopak dobře známá je pro klienty operátorů Poda, Nej.TV nebo RIO Media. Firma nabízí operátorům i možnost rebrandu, tedy dokáže „ušít“ mobilní aplikaci přímo v barvách daného operátora.

Novinkou je mimo jiné již medializovaný programový průvodce EPG+. Uživatel má možnost nahrání pořadu přímo v mobilním zařízení nebo funkci vyhledávání v až čtrnáctidenním televizním programu. EPG+ vychází ze standardních dat EPG, které jsou předány ve streamu, nebo pochází z jiného oficiálně dostupného zdroje. Tyto základní data 4NET.TV zpracuje a doplní je o informace z oficiálních webů souvisejících s daným pořadem. Výsledkem je popis pořadu, včetně žánru, herců a režisérů, náhled na oficiální plakáty nebo odkaz na trailer filmu. Firma takto zatím zpracovává přibližně tři desítky televizní kanálů a EPG+ je k dispozici pro necelých 20 tisíc pořadů. Každým dnem databáze roste.

autor: lukpo
Spustit audio