Itálie se chystá na uvedení novinek v DAB+ pro řidiče

12. březen 2018

Zavádění digitálního rádia v automobilech pomáhá zejména rychlý rozvoj moderních technologií a jejich multimedializace. „Velké automobilky se v tomto směru hodně posunuly,“ uvedl Sergio Natucci z DAB Italia.

V Itálii začne brzy fungovat v rámci technologie DAB+ brzy systém včasného varování, který je již nasazen například v Norsku nebo ve Švýcarsku. Novinka by měla sloužit zejména řidičům, kteří tak budou s dostatečným předstihem upozorněni na případné nebezpečí. Informuje o tom deník La Repubblica. Samozřejmostí je komunikace s navigačními systémy či panely ve vozech, počítá se i s cílenou reklamou v rámci regionálních multiplexů.

Sergio Natucci, ředitel společnosti DAB Italia, která je jedním z provozovatelů digitálního rozhlasového vysílání na jihu Evropy, konstatoval, že zavádění technologie pomáhá zejména rychlý rozvoj moderních technologií a multimedializace automobilů. „Velké automobilky se v tomto směru hodně posunuly. Technologie DAB už dnes zdaleka není pouze o audio obsahu. Je jasné, že širokopásmové připojení nemůže být komplexním řešením pro příjem signálu. Chceme maximálně využít všech dostupných zdrojů, které budou navzájem komunikovat,“ uvedl Natucci.

autor: lukpo
Spustit audio