Italská Bologna se dočkala signálu dalších digitálních stanic

3. květen 2016

Stejně jako v ostatních lokalitách funguje multiplex DAB Italia na kanálu 12C. Posluchači v této provincii již mají poměrně bohatý výběr digitálních stanic.

Digitální rozhlasový multiplex DAB Italia byl 22. dubna spuštěn v italském městě Bologna. Signál DAB+ je šířen z vysílače Bologna/San Luca výkonem jeden kilowatt. Multiplex obsahuje v tuto chvíli stanice Radio DeeJay, m2o, R101, Radio 24-Il Sole 24 Ore, Radio Capital, Radio Maria, Radio Radicale a RDS. Dále jde o čistě digitální okruhy Capital Funky, Capital Music, RDS Relax, Radio Maria Albania, m2o Dance, Kc1 Test (musica commerciale), Kc2 Test (Jazz&Blues) a Kc3 Test (musica retro).

Stejně jako v ostatních lokalitách funguje multiplex DAB Italia na kanálu 12C. Posluchači v provincii Bologna již mají poměrně bohatý výběr digitálních stanic šířených ve standardu DAB+. K dispozici tu jsou i sítě „DAB+ RAI“ (kanál 12B) s veřejnoprávními okruhy a EuroDAB Italia (kanál 12A). Druhá zmiňovaná síť obsahuje zejména stanice z rodiny italské RTL, kromě RTL 102.5 je to například RTL Lounge, RTL Groove, RTL Best nebo RTL Rock. Multiplex RAI jsme na webu Digitální rádio medializovali v souvislosti se stanicí Opera.

autor: lukpo
Spustit audio