Italský rozhlas Rai chce přilákat mladé posluchače, spustil No Name Radio pro generaci Z

17. leden 2023

Mladí lidé dnes konzumují obsah zejména prostřednictvím řady online kanálů a sociálních sítí jako je TikTok nebo Instagram. Právě pro tuto generaci spustila italská veřejnoprávní instituce Rai nový program, určen je primárně pro posluchače ve věku 15 až 24 let. Kromě DAB+ vysílá také online.

Ke spuštění došlo na konci loňského roku, 18. prosince 2022 na Via Asiago v Římě. Celý název stanice se označuje jako 'No Name Radio, powered by Rai'. Při této příležitosti se veřejnoprávní instituce spojila na propagaci projektu se známými umělci mladé generace, jako jsou Ernia, Ditonellapiaga, Franco 126, Fulminacci, Claudym nebo Lil Kaneki. Stanice je k dispozici po celé zemi v multiplexech DAB+ RAI a RAI, případně online.

„Projekt No Name Radio – vysvětluje Roberto Sergio, ředitel Rai Radio – se zrodil v roce 2021 s cílem nabídnout digitální rádio mladým lidem ve věku od 15 do 24 let. Byl to složitý a náročný cíl. Naše rádio bude digitálním prostředím, ve kterém chceme, aby mladí lidé poznali sami sebe a pomohlo jim růst. A to natolik, že nabíráme moderátory narozené po roce 2000. Hudba bude touto skupinou nejmilovanější, hlasy a tváře budou ty z generace Z.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související