Jako v kině IMAX. Streamingová služba Disney+ nabízí vybrané Marvel filmy v rozšířeném formátu

15. listopad 2021

Lepší obrazový zážitek mají předplatitelé streamingové služby Disney+ od minulého týdne u vybraných filmů pod hlavičkou Marvel Studios. Diváci mohou třináct vybraných snímků sledovat kromě standardního formátu také v poměru 1,90:1. Oproti klasickému kinoformátu se tak na zobrazovač dostane o 26 % více obrazu.

Formát IMAX Enhanced byl představen předplatitelům Disney+ v pátek 12. listopadu při příležitosti Disney+ Dne. Po omezenou dobu mají také zájemci možnost získat službu za zvýhodněné předplatné 1.99 dolaru za první měsíc, v přepočtu tedy 44 korun, a v dalším období pak 7.99 dolaru – 176 korun. Jejich zlevněné předplatné přitom neztrácí nic ze standardních výhod, jako je například obraz ve 4K rozlišení, HDR nebo prostorový zvuk.

Mezi 13 tituly, které jsou k dispozici na Disney+ v novém formátu, patří premiérový Shang-Chi a legenda o deseti prstenech a dále filmy jako Iron Man, Strážci galaxie, Strážci galaxie 2, Captain America: Občanská válka, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame a Black Widow. Do budoucna se mají předplatitelé těšit i na obohacení o zvuk IMAX DTS.

„Už více než deset let pomáhá IMAX filmařům přenést fanoušky Marvel Cinematic Universe do kin a nyní tato epická cesta přechází do nového světa: do vašich domovů,“ uvedl Rich Gelfond, generální ředitel IMAX. „IMAX, Disney a Marvel Studios dávají fanouškům to, co chtějí: nejúžasnější divácký zážitek za celou dobu existence filmu Marvel Studios, od exkluzivního uvedení v kinech až po domácí knihovnu, kde nyní mohou sledovat sestavování Avengers týmu s bohatším obrazem než kdy předtím."

autor: lukpo

Související