Jana Gulda

zprávařka

Čte zprávy na Radiožurnálu.

Znamení:
Váhy

Co dělám v rozhlase:
Na Radiožurnálu připravuji a do živého vysílání prezentuji pokud možno aktuální, vyvážené a bezchybné zpravodajství, prokládám to hraním si na rosničku - v Ranním Radiožurnálu spolu s meteorology z ČHMÚ předpovídám počasí. 

Před rozhlasem:
Po krátkém mihnutí se v Českém rozhlase jsem před lety začínala na soukromých rádiích. Školou žurnalistiky byly i dva roky psaní do novin a protože moje fascinace zpravodajstvím postupně rostla, byl Český rozhlas logickou a jedinou variantou, kam dál. 

Co mě baví:
Kromě dění aktuálního, často v kontextu historie, a to u nás i ve světě, vyplňují můj čas akce s motoristickými veterány, hromadění a četba knih různých žánrů, výletování po rozpadlých kostelech, chození po městech i po krajině a lezení po horách, a to všechno dokumentuji dnes už téměř historickou, leč přeci jen digitální zrcadlovkou.  

Kromě nekonečného objevování hor českých i zahraničních, propadám nejvíc architektuře, pokud možno industriální. Fabriky, vysílače, přehrady, pivovary, opuštěné doly a s nimi spojená mementa zaniklých obcí... Kamenno-železná vášeň... :-)

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové