Je čas se rozloučit. Rakouská hudební televize Gotv po dvaceti letech ukončí vysílání

24. květen 2022

Rakouská hudební televize Gotv ukončí přesně po dvaceti letech své vysílání. Diváci si ji poprvé mohli naladit 1. října 2002 a bez problémů byl její příjem možný ze satelitu Astra i na území České republiky. Ve vyjádření pro tamní deník Der Standard provozovatel programu uvedl, že náklady na provoz televize již převyšují výnosy a její provoz tak není rentabilní.

„Budoucí vyhlídky lineární hudební televize pro mladé cílové publikum již nejsou dostatečné,“ citoval provozovatele rakouský list. Dvacetiletá existence televize se uzavře 1. června ve tři hodiny ráno. Gotv měla nejen nezaměnitelný hudební playlist, ale také jednoduchou, ale zároveň originální grafiku. „Sbohem, budeš nám chybět,“ uvádí status na sociální síti Facebook, pod kterým bylo o víkendu stovky emotikonů a více než stovka komentářů.

Obchodní model a politika provozovatele rakouského hudebního kanálu ukázaly, jak je důležité dnes na publikum třeba cílit zeširoka. Ukázkovým příkladem je stanice Óčko, která pod mediální skupinou Mafra nabobtnala do dalších třech tematických kanálů – Óčko Star, Óčko Expres a Óčko Black. V případě Óčka už pak nejde pouze o hudební stanici, ale klíčovou roli hraje provázanost se sociálními kanály, na kterých je mladé generace přítomna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související