Ještě více historie, slibuje na novém kanálu Polská televize. K dispozici je pouze on-line

15. březen 2021

Internetové kanály jako doplněk ke standardnímu vysílání už jsou dnes standardní výbavou řady evropských vysílatelů. Výhradně on-line spustila od začátku března polská veřejnoprávní televize svůj nový kanál TVP Historia 2. Uplatnila na něj geoblokaci.

Nová stanice TVP Historia 2 je k dispozici na webu historia2.tvp.pl, případně přes virtuální červené tlačítko, tedy technologii HbbTV. Na stream kanálu je uplatněna geoblokace, tedy omezení na polské území, nicméně pro uživatele s pokročilejšími počítačovými znalostmi není tato skutečnost překážkou. Hlavním cílem spuštění nového projektu je zvýšení dosahu a sledovanosti programu TVP Historia, aktuálně nejoblíbenějšího tematického kanálu u našich severních sousedů. Tematický internetový kanál byl spuštěn 1. března.

Logo stanice TVP Historia 2

„Víme, kolik milovníků historie je v Polsku, a proto zvyšujeme dosah kanálu TVP Historia a zavádíme speciální streamovací platformu, kde bude TVP Historia 2 k dispozici od 1. března. Internet je dnes prostorem, kde čeká mnoho mladých lidí na zajímavou nabídku. S ohledem na ně zvyšujeme dosah programu TVP Historia. Před několika měsíci jsme již zvýšili dosah TVP Kultura vytvořením kanálu s názvem TVP Kultura 2,“ uvedl při této příležitosti Mateusz Matyszkowicz, člen správní rady TVP. Tento měsíc odstartovala také televize TVP Kobieta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související