Jihočeská televize JTV nasazuje vysílání ve vysokém rozlišení

16. únor 2021

Další regionální stanice přechází na vysílání v HD rozlišení. Jihočeská televize je součástí multiplexu 24, k dispozici je také ve vybraných placených službách. Na webu avizuje, že ji týdně sleduje bezmála 300 tisíc diváků.

Jihočeská televize JTV bude pro diváky k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice o tom informovala na svém webu. Co se týká pozemního vysílání, zde je regionální program šířen aktuálně s rozlišením 960x540p, v placených službách má jít o takzvané Full HD, tedy 1920x1080p. „Ve full HD rozlišení můžete naši největší regionální televizi na jihu Čech sledovat u vybraných kabelových a IP poskytovatelů,“ uvedla jihočeská stanice. Vedle loga kanálu se již v tuto chvíli vysílá malými písmenky příznak „HD“.

Ukázka z vysílání Jihočeské televize

JTV se na svém webu prezentuje jako jedna z největších regionálních televizí v České republice. „Pod názvem Jihočeská televize vysíláme od roku 2012 a v Jihočeském kraji nás týdně sleduje bezmála 300 000 diváků. Zapnout si nás můžete kdykoliv, ve dne i v noci, a ve třiceti minutách se dozvíte to nejzajímavější ze svého okolí. Premiéru vysílání spouštíme každý den vždy od 17:00 hodin,“ představuje divákům svůj program stanice. V pozemním vysílání je Jihočeská televize součástí multiplexu 24 operátora Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související