Jihokorejská společnost LG pomohla televizi TVN rozpohybovat HbbTV trh v Polsku

18. srpen 2022

V případě, že si silní hráči na trhu nekonkurují, mohou naopak přinést zajímavé synergie. Dokazuje to i aktivita společnosti TVN Discovery, která se u našich severních sousedů spojila s jihokorejskou společností LG. Majitelé televizorů s nejnovější verzí operačního systému WebOS získali exkluzivní přístup k obsahu z virtuálního červeného tlačítka.

Postup společnosti TVN Discovery je velmi podobný tomu, který realizuje mediální skupina Nova. Ta uvedla aplikaci pro svou videotéku Voyo v prostředí HbbTV již na konci loňského roku. Přítomnost v prostředí televizorů s internetem je pro ni naprostou samozřejmostí. TVN Discovery uvedla na platformě HbbTV exkluzivně svou videotéku TVN Player, která byla pro majitele dané značky k dispozici na kanálech TVN a TVN7. Oba vysílají pozemně v HD.

„Pro diváky, kteří mají nejnovější televizory LG, je spuštění aplikace Player nyní velmi jednoduché – jedním tlačítkem na dálkovém ovladači televizoru se přenesou do světa našich seriálů, filmů nebo programů,“ popsal Maciej Gozdowski, výkonný ředitel Player.pl, společnosti, která má službu na starosti. Divák musí pro prvotní instalaci odsouhlasit klasicky obchodní podmínky a souhlas s využitím tzv. cookies, stejně jako je tomu v České republice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související