Jsme na stejné lodi a plujeme pod vlajkou DAB+, vzkázal evropským kolegům René Zavoral

5. listopad 2020

Šéf veřejnoprávního rozhlasu na on-line konferenci General Assembly pořádanou organizací WorldDAB představil Český rozhlas jako lídra DAB+ na trhu. V anglickém proslovu nechyběly informace o zásadním rozšíření pokrytí na 95 procent populace a vypnutí analogového vysílání na AM rozsazích.

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral uvedl, že technologie DAB+ je pro veřejnoprávní médium nezbytná a do budoucna bude klíčovým distribučním kanálem pro pozemní šíření rádia. „Jsme na stejné lodi a plujeme pod společnou vlajkou DAB+,“ konstatoval Zavoral ve své úterní rozmluvě ke kolegům z WorldDAB fóra, která byla součástí on-line konference General Assembly. Generální ředitel Českého rozhlasu „odvysílal“ svou zdravici vedle řečníků z Německa, Velké Británie, Itálie a dalších zemí.

Zavoral ve svém předtočeném příspěvku, který trval necelých sedm minut, prezentoval veřejnoprávní rozhlas jako lídra digitálního rádia DAB+ v České republice. Jedna z klíčových informací padla již na samotném začátku, technologie pokrývá od 17. září svým signálem 95 procent tuzemské populace. René Zavoral představil portfolio stanic Českého rozhlasu, chystané digitální projekty a zdůraznil nutnost nabízet zákazníkům takzvané hybridní přijímače. Jedním z pilířů jeho rozmluvy bylo i oznámení o vypnutí dlouhých a středních vln.

autor: lukpo

Související