Kabelový operátor UPC zařadil kromě Seznam.cz TV i další kanál ve vysokém rozlišení

11. leden 2018

Dokumentární televize, která nahradila stejný program ve standardní kvalitě, rozšiřuje bohatou nabídku nelineárního obsahu, jíž má operátor k dispozici ve videotéce na vyžádání.

Společnost UPC Česká republika se přiblížila k hranici sedmdesáti kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) ve své nabídce, aktuálně je jich devětašedesát. Nově mají k dispozici klienti operátora nejen stanici Seznam.cz TV HD, ale také HD verzi Discovery Channel. Ta nahradila stejnou stanici ve standardní kvalitě. Discovery Channel HD nabízí stejný obsah, ale ve vyšším rozlišení – odlišný od Discovery Showcase. Stanice nepoužívá vedle loga symbol HD.

Společnost Discovery Communications tak nabízí v současné době operátorům všechny své programy ve vysokém rozlišení obrazu s jedinou výjimkou, a tou je stanice TLC. I u té lze ale do budoucna s vysíláním v HD počítat. Operátor UPC zapracoval i na několika dalších změnách. Balíček Sport Mini je posílen o Sport 2 HD, Darwin Mini se kromě „nového“ Discovery rozšiřuje i o History HD a Animal Planet. Programy Food Network HD a Crime & Investigation jsou nyní součástí balíčku Darwin (doposud pouze Komfort a Komplet). Hudební stanice MTV Live HD je již k dispozici i pro klienty s nabídkou Music.

autor: lukpo
Spustit audio