Kamera Cable Cam obohatí zápasy Fortuna ligy o detailní záběry, přiblíží například jednotlivé hráče

12. květen 2022

Operátor O2 Czech Republic obohatí zápasy nejvyšší domácí fotbalové soutěže o detailnější záběry na jednotlivé hráče v týmu, případně samotný míč. Společnost provozující placenou televizi O2 TV pořídila novou kameru označovanou jako Cable Cam vážící přibližně dvacet kilogramů. Operátor se novinkou pochlubil v tiskové zprávě.

O2 CZ upozornila, že kamerový systém Cable Cam bude v přenosech z Fortuna ligy nasazen vůbec poprvé v historii. Plánuje se využívat i v dalších sezonách a počítá se s ním například také na hokejové Winter Classic Games. Samotná kamera bude zavěšená na pojízdné lanovce. Svou premiéru si odbude při nedělním derby pražských S, tedy týmy Slavie Praha a Sparty Praha. Zápas začíná 15. května v 16:15.

„Na realizaci jsme pracovali několik týdnů, museli jsme splnit řadu podmínek. Potřebovali jsme třeba statický posudek. Jedná se o poměrně velkou investici, ale chceme dlouhodobě divákům přinášet atraktivní technologické inovace, které podle nás Fortuna lize významně pomáhají," uvedl při této příležitosti Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. V rozhlasové podobě budou moci zájemci sledovat vstupy z toho utkání zdarma v pořadu S mikrofonem za fotbalem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související