Kde sledovat Óčko Expres a TV Noe HD v DVB-T2? Řešení stále existuje

3. listopad 2020

Stanice Óčko Expres a TV Noe HD jsou k dispozici prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, technologii HbbTV. Tato možnost tedy simuluje vysílání dnes již neexistující Regionální sítě 8, kde byly její součástí. Divák musí mít připojený přijímač k internetu.

České Radiokomunikace ukončily ze soboty 31. října na neděli 1. listopadu vysílání Regionální sítě 8, která fungovala ve standardu DVB-T. Pozemní distribuci tedy přerušily i stanice Óčko Expres a TV Noe HD, jež byly její součástí. Cesta, jak se k nim na platformě DVB-T2 dostat, ale stále existuje. Řešením je technologie HbbTV, tedy takzvané virtuální červené tlačítko. Óčko Expres je součástí hybridního vysílání na kanálech Óčko a Óčko Star, TV Noe HD pak u stejnojmenné stanice ve standardní kvalitě obrazu.

Diváci, kteří nemají možnost připojit svůj televizor nebo set-top box k internetu a využívat technologii HbbTV, mohou TV Noe sledovat ve standardním rozlišení jako součást celoplošného DVB-T2 multiplexu 23 Českých Radiokomunikací. Pozemní distribuci zachovala i stanice Óčko Expres, ovšem pouze na území Prahy, kde je součástí Regionální sítě 12 téhož operátora. Programovou nabídku na kanálu 47 doplňuje Prima +1 a dočasně také Óčko Black. V nabídkách placených služeb zůstává i po této změně vše při starém.

autor: lukpo
Spustit audio

Související