Komerční DAB+ multiplex pro Durynsko bude fungovat ze dvou vysílačů

1. duben 2021

Chystaná digitální rozhlasová síť pro spolkovou zemi Durynsko, která bude vyhrazena výhradně pro potřeby komerčních rádií, nabídne v první fázi svého spuštění dva vysílače. Vyplývá to z mezinárodní koordinace síťového regulátora BNetzA.

Multiplex Thüringen 12B, jak se síť v současné době pracovně označuje, nabídne jako primární vysílač Weimar/Großer Ettersberg    s výkonem 10 kW. Tuto kótu pak doplní další stanoviště - Erfurt-Hochheim s 2 kW, oba pravděpodobně s vertikální polarizací. Informaci přinesl portál Satellifax. Provozovatelem DAB+ multiplexu na kanálu 12B bude telekomunikační společnost Divicon Media.

Obsazení multiplexu je v tuto chvíli ve fázi příprav, nicméně první vysílatelé, kteří volnou kapacitu obsadí, už jsou známí. Půjde například o zcela nový program Antenne Thüringen Classics, za kterým stojí provozovatel Antenne Thüringen, jednání se vedou s programy Rockland a 89.0 RTL ze Saska-Anhaltska a ve hře jsou i Schlagerwellen Radio Rosamunde und Schlager Radio B2. Posledním kandidátem je bavorská alternativní stanice egoFM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související