Koupě nového DAB+ rádia může předčít vaše očekávání, dokazuje náš čtenář z Plzeňska

21. září 2018

Tomáši H. se podařilo zachytit celkem šest rozhlasových multiplexů. V západních Čech u něho dominuje zejména příjem stanic z Německa, které doplňuje digitální síť ČRo DAB+.

V souvislosti se zahájením informační kampaně k propagaci digitálního rozhlasového vysílání DAB+ bude jistě řada lidí váhat, zdali si toto rádio koupit, nebo ne. Jsou stanice Českého rozhlasu dostatečnou motivací k tomu, aby si člověk takové vysílání naladit? Očekávání může být zdaleka jinde, než je nakonec realita. V pozitivním slova smyslu se přesně tohle stalo našemu čtenáři Tomáši H., který se stal majitelem DAB+ rádia tento týden ve čtvrtek.

Hrubý má tu výhodu, že bydlí jižně od Plzně nedaleko zříceniny hradu Radyně s přímým výhledem na Český les a dále do Německa. Nic mu tedy nebrání, aby mohl přijímat stanice z Bavorska. A tento předpoklad se ve čtvrtek potvrdil. Nejen, že v dané lokalitě s problematickým poslechem Českého rozhlasu na VKV poslouchá nyní zcela bez problémů multiplex ČRo DAB+, ale velkým překvapením pro něho bylo i pět digitálních sítí od našich západních sousedů na kanálech 5C, 8C, 10B, 11D a 12D. Programová nabídka je v případě Tomáše H. více než dostačující.

autor: lukpo
Spustit audio

Související