Kultradio propaguje v Bavorsku digitální rozhlas spolu s řetězcem McDonald's

21. srpen 2017

Rozhlasová stanice je jedním z největších propagátorů digitálního rádia ve spolkové zemi Bavorsko. Pro svou distribuci využívá kromě internetu, případně kabelových a IPTV sítí právě DAB+.

Bavorská digitální oldies stanice Kultradio se spojila pro propagaci technologie DAB+ s řetězcem rychlého občerstvení McDonald's. Všichni návštěvníci, kteří v době od 21. srpna do 3. září navštíví některou z dvaadvaceti vybraných poboček, mohou vyhrát jeden ze stovky digitálních rádií. Zákazník při placení získá kartu s QR kódem, který načte v mobilním telefonu nebo tabletu a okamžitě zjistí, zdali je výhercem, nebo ne.

Kultradio tuto akci nespojuje s nutností být obyvatelem Německa, respektive Bavorska, takže se jí teoreticky může zúčastnit i zájemce z České republiky, který bude mít například přes tento region cestu do zahraničí. Rozhlasová stanice je jedním z největších propagátorů digitálního rádia ve spolkové zemi Bavorsko. Pro svou distribuci využívá kromě internetu, případně kabelových a IPTV sítí právě DAB+. Naladit je ji možné v multiplexech Bayern, Oberfranken, Unterfranken a Mittelfranken. Zachytitelná je díky přeshraničnímu zásahu bavorských vysílačů také na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio