Kulturní televize Arte plánuje spustit novou službu s nejlepším obsahem od veřejnoprávních kanálů

22. květen 2019

Detaily ohledně nové služby prozatím nejsou známé, k dispozici má být ale hned v několika jazycích. S německo-francouzskou stanicí spolupracovala také Česká televize.

Německo-francouzská televize Arte plánuje vytvořit on-line videoplatformu, která nabídne to nejlepší z tvorby jednotlivých evropských veřejnoprávních vysílatelů. Na této službě by se podílely jak německé televize ARD a ZDF, tak France Télévisions. O plánované novince informoval francouzský deník Les Echos s odvoláním na Véronique Caylaovou, předsedkyni správní rady Arte France. Česká televize jako zástupce tuzemských koncesionářů spolupracuje s německo-francouzským vysílatelem od roku 2014.

Snahou této aktivity je vytvořit ofenzivu proti obřím videoplatformám, jako je Netflix, Amazon Prime Video nebo HBO GO. Detaily ohledně nové služby nejsou zatím známé, nicméně Caylaová prozradila, že k dispozici má být hned v několika jazycích a v první fázi zde mají být k dispozici zejména magazíny a dokumenty. Arte patří mezi kulturní průkopníky v oblasti nových technologií. Připomeňme například již několikáté testování formátu Ultra HD na satelitu Astra nebo on-line videoportál, který je dostupný v omezené míře skrze HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související