Kuriozita z Německa: Radio Slovakia International začalo vysílat v Porýní-Falci v DAB+

14. duben 2022

Místní DAB+ multiplex v německém městě Bad Kreuznach obsahuje v současné době devět rozhlasových stanic a nově je zde šířen také veřejnoprávní okruh Radio Slovakia International. Desátým programem zařazeným do této sítě bude BBC World Service.

Potřebné oprávnění získalo zahraniční vysílání Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) od mediálního regulátora pro spolkovou zemi Porýní-Falc koncem března. Portál Teltarif, který jako jeden z německých oborových webů na tuto novinku upozornil, podtrhl skutečnost, že je to vůbec poprvé, kdy se program v tomto jazyce dostává na platformě DAB+ mimo Slovensko, resp. na území našich západních sousedů.

Radio Slovakia International si mohou na platformě DAB+ naladit i obyvatelé Slovenska, kde v multiplexu společnosti Towercom pokrývá spolu s dalšími programy RTVS přibližně čtyřicet procent populace. BBC World Service je oproti RSI v oblasti expanze na cizí území aktivnější. Stanice je k dispozici například pro posluchače v Nizozemsku, Belgii, Itálii a Dánsku. RTVS aktuálně podporuje DAB+ kampaní „Čisté rádio“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související