Legendární Bayern 3 bude hrát v pátek téměř po celý den hudbu 90. let

4. únor 2016

Oblíbená veřejnoprávní bavorská stanice nabídne i speciální „devadesátkový" playlist ve službě Spotify.

Třetí okruh bavorského veřejnoprávního rozhlasu, tedy Bayern 3, si připravil pro své posluchače na pátek 5. února neobvyklý dárek. Stanice, kterou je možné v České republice přijímat mimo jiné i díky příhraničnímu příjmu DAB rozhlasu a volně také ze satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, případně na internetu, bude hrát po celý den výhradně hudbu devadesátých let, konkrétně muziku z let 1990 až 1999. Na webu bayern3.de pak najdou zájemci doplňkové informace, jako jsou fotky moderátorů stanice z dané doby, znalostní kvíz a podobně. Bayern 3 bude připomínat i filmové hrdiny let devadesátých.

Proč si Bayern 3 získal přídomek legendární? Stanice byla u nás populární zejména v osmdesátých letech, a částečně letech devadesátých, kdy prakticky neexistovala komerční rozhlasová scéna, respektive stanice tohoto typu. Bayern 3 už v té době přinášel zahraniční muziku, která českých posluchačům chyběla.

Neméně populární byla i výstavba obřích antén pro příjem televizního signálu od našich západních sousedů. Stanice nyní vysílá, jak již bylo řečeno, i digitálně a v rámci DAB+ v uspokojivé kvalitě 96 kbps (audio HE-AAC). Speciální „devadesátkový" playlist se objeví i na hudební službě Spotify.

autor: lukpo
Spustit audio