Letiště Praha spustilo živý přenos ze své hlavní ranveje ve vysokém rozlišení

12. únor 2020

Živě vysílané záběry budou doplněny o infografiku s aktuálními informacemi o provozu. Diváci tak budou mít detailní přehled o předpokládaných časech příletů nebo odletů.

Dění na hlavní vzletové a přistávací dráze 06/24 patřící pod Letiště Václava Havla, zkráceně Letiště Praha, je možné od dnešního dne sledovat v reálném čase například prostřednictvím YouTube kanálu Prague Airport nebo díky internetové televizi Mall.tv v sekci Slow TV: Živá vysílání. V neposlední řadě bude pohled kamery k dispozici také přímo prostřednictvím webových stránek Letiště Praha. Vysílání začalo úderem čtrnácté hodiny.

„Jsem potěšen, že jsme ve spolupráci s Mall.tv mohli celý streaming z hlavní dráhy 06/24 kvalitativně posunout. Živý přenos dráhy je dlouhodobě divácky populární a věřím, že vysoká kvalita obrazu – navíc rozšířená o zajímavé informace z letectví v nové sekci našeho webu – vzbudí široký zájem o letecký provoz a fungování letiště jako takového,“ uvedl Ondřej Svoboda, manažer Marketingu a korporátní identity Letiště Praha. Dříve byla kamera vzdálená od ranveje dva kilometry.

Živě vysílané záběry budou doplněny o infografiku s aktuálními informacemi o provozu. Diváci tak budou mít detailní přehled o předpokládaných časech příletů nebo odletů. Dozví se také, o jaký typ letadla a jakou leteckou společnost se v tom kterém případě jedná a jaká je počáteční či cílová destinace daného letu. Zajímavou novinkou jsou pak tzv. fiktivní přistání, která bude Letiště Praha pravidelně zobrazovat na sociálních sítích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související