LGBTIQ stanice lulu.fm startuje v DAB+ pro Vídeň, chystá se i do saského Chemnitzu

14. leden 2022

Německá rozhlasová stanice lulu.fm, která je svým programem určena výhradně LGBTIQ komunitě, bude od zítřejšího dne oficiálně k dispozici také pro posluchače ve Vídni. Provozovatel tematického programu využije pro své šíření DAB+ nabídku CityMUX Wien II.

Díky digitálnímu rádiu DAB+ bude teoretický zásah lulu.fm až tři miliony posluchačů ve Vídni a jejím širokém okolí. Díky této stanici bude LGBTIQ komunita viditelně zastoupena i v rakouském rozhlasovém éteru. Oficiální zahájení vysílání je naplánováno na sobotní ráno, proběhne úderem 9:00. K expanzi do DAB+ v Rakousku je v této době připraven speciální program s hosty a tématy, která hýbou vídeňskou queer scénou.

„Od soboty se na Dunaji otáčí také diskokoule lulu.fm a my se velmi těšíme na naše nové posluchače v Rakousku a queer scénu ve Vídni," uvedl při této příležitosti výkonný ředitel lulu.fm Frank Weiler a doplnil: „Bude pro nás potěšením bavit vídeňskou LGBTIQ scénu a začlenit ji do našeho programu. Ahoj Vídni, vítejte na lulu.fm.” Stanici bude možné naladit na kanálu 11C, další expanze má v následujících měsících proběhnout do saského Chemnitzu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související