Liberecká verze Rádia Blaník může na Ještěd, volné kmitočty po Černé Hoře získalo Fajn rádio

22. červenec 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání učinila v uplynulých dnech další významná rozhodnutí týkající se skupiny Media Bohemia. Tato skutečnost se dotkne konkrétně Rádia Contact Liberec a kmitočtů, které dnes již nevyužívá někdejší Rádio Černá Hora.

Rádio Blaník Liberec nahradí na severočeském Ještědu vysílání Rádia Contact Liberec, letité rozhlasové značky, která využívala právě na této kótě analogový kmitočet 101,4 MHz. Regulátor v tiskové zprávě podle očekávání uvedl, že „změna by nevedla k neudělení licence na základě veřejného slyšení“. Chystané změny v severních Čechách již avizovala sama rozhlasová skupina Media Bohemia.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dále vrátila šest kmitočtů rozhlasové skupině Media Bohemia, které využívalo Rádio Černá hora, později Hitrádio. Jde konkrétně o frekvence v Broumově, Trutnově, Náchodě, Mladé Boleslavi, Jičínu a Liberci, které mají řádově výkon desítky až stovky Wattů. Za pozornost stojí i plánovaná změna příbramského kmitočtu 104.1 MHz na 91.6 MHz pro Frekvenci 1, a to z 50 na 100 Wattů. Vysílač je situován sem

autor: lukpo
Spustit audio

Související