Lifestylová televize Btv zahájila vysílání na satelitu Astra, k dispozici je zcela volně

6. listopad 2018

Minulý týden se objevila stanice Btv v rámci nabídky terestrického vysílání v Praze, od dnešního dne je šířena také na nejpopulárnějším satelitu v České republice.

Lifestylová televize Btv, která v současné době nabízí zejména program s relaxační tématikou, začala dnes vysílat prostřednictvím satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, tedy nejpopulárnější družice v České republice. Program je zde k dispozici zcela volně – v režimu free-to-air, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty. Stanice je šířena z kapacity společnosti Towercom, v rozlišení 720x576. V době měření datového toku dosahovalo video průměrné hodnoty přibližně 1,7 Mbps při použitém kódování MPEG-4/AVC a video fixně 192 kbps.

Součástí vysílání prozatím nebyl elektronický programový průvodce (EPG), který bude doplněn později. Btv, která se u operátorů identifikuje jako Brno TV, zažívá v těchto týdnech a měsících významný distribuční boom. Po DVB-T2 v jihomoravské metropoli se stanice objevila minulý týden také v pražském éteru, kde se stala součástí DVB-T nabídky multiplexu Czech Digital Group, společnosti, kterou plně ovládají České Radiokomunikace. Program je čtvrtou stanicí v Regionální síti 12 na kanálu 47 po kanálech Prima, Prima Cool a Retro Music TV.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související