Lifestylový kanál Chive TV v bezplatné nabídce streamingové služby Plex, konec stanice s koncerty

9. listopad 2021

Uživatelé multimediální platformy Plex mohou v kategorii Živá TV sledovat další bezplatný televizní kanál. Jde konkrétně o lifestylovou stanici Chive TV. Její tvůrci uvádí, že stránka theCHIVE.com vznikla ve skromných podmínkách koncem roku 2008 a během deseti let se z ní stala významná značka zasahující do digitálních médií, elektronického obchodu i sportu.

Chive TV je součástí streamingové televizní platformy Atmosphere, do níž patří mimo jiné i známá značka Red Bull TV nebo adrenalinová X Games TV. Programová novinka, která je součástí služby Plex sebe sama prezentuje jako první televizní kanál vytvořený speciálně pro podnikání, respektive kontakt značky se zákazníkem. Detailnější představu o tom, co vlastně Chive TV vysílá, si mohou udělat zájemci na jejím webu.

Plex jako multimediální platforma nabízí v současné době pro diváky v České republice téměř devadesát programů různých žánrů, u žádné z nich však není z logických důvodů k dispozici lokalizace. Jedná se většinou o americké stanice, případně i některé kanály působící v zemích Latinské Ameriky, například Euronews Espaňa nebo Nosey Escándalos. Pro zájemce z Česka jsou atraktivní zejména volně dostupné hudební programy.

Provozovatel online platformy zároveň v uplynulých dnech vyřadil z nabídky stanice A8 Sports, Black Belt TV a Front Row Channel. Největší ztrátou je právě poslední zmiňovaný program, který ve svém vysílání přináší atraktivní koncerty zahraničních hvězd. Diváci však nadále mohou sledovat například tři bezplatně streamované stanice Qwest. Další hudební programy jsou dostupné zdarma pro vybrané televizory s aplikací Rakuten TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související