Lifestylový kanál Fashion 4K opět přerušil vysílání na satelitu, v Česku už ho není možné sledovat

8. září 2020

Fanoušci módy a aktuálních trendů však o tento druh vysílání nepřijdou. Alternativou k této stanici je Fashion TV UHD, která je k dispozici na družici Hotbird, pozice 13 stupňů východně. Operátor Skylink odtud svým klientům nabízí dokumentární stanici Love Nature 4K.

Nekódovaná lifestylová televize Fashion 4K znovu přerušila v pondělí 7. září svou satelitní distribuci. Program už tak v současné době není možné sledovat z družice ani v České republice nebo na Slovensku. Fashion 4K byla jedním z prvních programů v Ultra HD, které bylo možné přijímat i na našem území, a to díky satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. V letošním roce byla tato distribuce přerušena a program se krátce nato objevil na družici Eutelsat 16A. Tím však pro většinu satelitních diváků příjem kanálu prakticky skončil.

Fanoušci módy a aktuálních trendů však o tento druh vysílání nepřijdou. Alternativou k této stanici je Fashion TV UHD, která je k dispozici na družici Hotbird, pozice 13 stupňů východně. Na tomto satelitu je vysílání programu nekódované, pro jeho sledování tak není nutná karta či jiné zařízení placených služeb. Právě družice Hotbird by měli mít čeští diváci taktéž v hledáčku. Satelitní operátor Skylink odtud umožňuje svým zákazníkům příjem stanice Love Nature ve 4K rozlišení. Volně tu vysílá například i demo kanál Hotbird 4k1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související