On-line služba Banaxi nabídne filmy s globálními právy, chystá World Cinema

5. únor 2016

Jednou z novinek v rámci této platformy bude i obsah ve formátu Ultra HD. Má jít o filmy, seriály a dokumenty.

On-line videopůjčovna Banaxi, která je jedním z progresivních hráčů v oblasti půjčování filmů prostřednictvím internetu na území České republiky a Slovenska, se chystá nabízet prostřednictvím tohoto kanálu tituly pro distribuci napříč několika státy. Webu Digitálníradio.cz to potvrdil Radek Přikryl, výkonný ředitel firmy Banaxi Limited, která tuto službu provozuje.

V kategorii World Cinema se v tuto chvíli objevil prozatím jediný titul, kterým je životopisné drama Jindřich IV. Navarrský z roku 2010. Zájemci ho mohou získat pouze za jednorázový poplatek na osmačtyřicet hodin.

Podle Přikryla by měl počet titulů v rámci World Cinema brzy rychle růst. Objevit se tu má řada materiálu ve formátu 4K (Ultra HD). Jde o čtyřikrát vyšší rozlišení, než jakým je Full HD. Filmy budou v rámci této kategorie dostupné zejména v angličtině, počítá se však mimo jiné i s němčinou nebo francouzštinou.

Nasazení 4K obsahu oznámila společnost Banaxi Limited začátkem druhé poloviny ledna. Má jít nejen o filmy, ale také seriály a dokumenty. Konkrétní tituly však firma prozatím neupřesnila. Obsah ve 4K už nabízí delší dobu americká videopůjčovna Netflix, která působí i na českém trhu. Chybí mu však lokalizace.

autor: lukpo
Spustit audio